Menu Sluiten

Altienke Mulder

Na jaren binnensporten te hebben gedaan, ben ik in 2008 begonnen met een hardloopcursus en aansluitend heb ik mij aangesloten bij een loopgroep. Ik had niet verwacht dat ik zo zou genieten van het buiten zijn en ik merkte ook dat mijn weerstand verbeterde. Het is heerlijk om buiten te lopen in weer en wind en de seizoenen in al hun pracht aan je voorbij te zien gaan.

Natuurlijk had ik ook wel eens geen zin, maar de wetenschap dat er altijd een leuke groep lopers stond te wachten om ook te trainen deed mij van de bank af komen.  Je hebt elkaar nodig als motivatie en als fijne stok achter de deur. Het was niet mijn doel, maar er zijn ook veel mooie vriendschappen ontstaan tijdens het lopen.
Maar de groepsdruk maakte ook dat ik soms over mijn eigen grenzen ging. Ik liep langere afstanden dan mijn lichaam leuk vond, waardoor ik blessures kreeg. Bij iedere wedstrijd wilde ik mijn tijd weer verbeteren, vervolgens baalde ik als dat niet gelukt was. Ik was hard voor mezelf en bedacht alles vanuit mijn hoofd en voelde niet wat mijn lichaam nodig had.

Er volgden een aantal jaren van persoonlijke ontwikkeling, waarin ik ook veel met voeding bezig was en diverse opleidingen hierover heb gevolgd. Ik ben gefascineerd door de bijzondere werking van het lichaam dat er alles aan doet om de balans te behouden. 

Maar naast beweging en voeding miste er nog wat, het voelde nog niet compleet. Ontspanning is voor mij het ontbrekende puzzelstukje gebleken. Door middel van meditatie kom ik uit mijn hoofd en kan ik beter voelen wat mijn lichaam nodig heeft. Het leert mij om zachter en liever voor mezelf te zijn. Door beter naar mijzelf te luisteren ga ik minder vaak over mijn eigen grenzen, waardoor ik mij krachtiger voel en meer energie heb.

En dit alles komt samen bij SlowRun; buiten zijn in de natuur, gezelligheid, rustig hardlopen, plezier, verbinding, adem-, yoga- en ontspanningsoefeningen, loopscholing en een momentje voor mijzelf.

Ben je nieuwsgierig wat SlowRun jou zou kunnen opleveren? Ga dan naar de contactpagina om je aan te melden, of voor meer informatie.

Tot snel!